RightStep.my > Apa Sebenarnya Shopping Club Right Step?
right-step-my-langsai-hutang-10

Shopping Club Bukan Sekadar untuk Bebas Hutang

Sebagaimana namanya, SHOPPING CLUB adalah tempat baharu untuk membeli produk keperluan. Setiap hari, setiap bulan kita wajib membeli produk keperluan harian di supermarket dan farmasi. Kita perlu membeli vitamin, sabun, ubat gigi, dan pelbagai lagi. Wajib itu maknanya, kalau tidak membeli di Shopping Club, tetap akan membeli di tempat lain.

Tersedia 350+ produk keperluan harian dalam Shopping Club. Kesemuanya berkualiti tinggi. Bukan sekadar ‘asalkan ada produk’ bahkan produk yang diasaskan dengan sains dan bahan semula jadi.

 • Setiap produk ada jaminan 90 hari wang dikembalikan sepenuhnya jikalau tidak berpuas hati. Bahkan bekas dah kosong pun boleh dikembalikan, jika produk tersebut tidak berkesan.
 • Setiap produk dijamin hanya menggunakan bahan-bahan asli berkualiti tinggi.
 • Setiap produk disokong dengan sains.
 • Dapat turut sama membantu memelihara alam sekitar dengan produk mesra alam. Kita meminjam alam ini dari masa depan keturunan kita.
 • Kos penghantaran produk jika pembelian online adalah ‘flat rate’ — RM12 untuk 1 produk atau satu troli produk.
 • Pembelian produk boleh dibuat di kaunter, melalui telefon atau paling mudah melalui laman web.

Melangsaikan Hutang — Keutamaan Paling Utama

Oleh sebab hutang adalah ‘pemberat hidup’ maka, kehidupan tidak akan lancar, tersangkut di sana sini, selagi tidak ada perancangan mantap untuk melangsaikan hutang. Ini fakta dan sejarah. Kerana itu, tujuan paling utama menyertai Shopping Club ini adalah untuk bebas hutang, sama ada berdikit-dikit atau sekaligus.

Selepas melangsaikan hutang, tidak akan membuat hutang baharu kerana pendapatan yang diperoleh dengan berlandaskan Shopping Club ini membolehkan untuk tidak lagi perlu berhutang.

Apa Sebenarnya Kaedah Klasik ABC?

Shopping Club menggunakan kaedah klasik ABC. Membeli di tempat lain tidak mendapat apa-apa. Tapi, menggunakan kaedah klasik ABC, di Shopping Club, banyak faedah seumur  hidup yang akan diperoleh. Hanya dengan membeli produk keperluan seperti biasa, tetapi beralih tempat membeli, kita memperoleh pelbagai faedah besar dari Shopping Club ini:

 • Diskaun tidak kurang dari 30% dan tidak lebih dari 50%.
 • Ahli yang baru mendaftar dan membeli seperti biasa setiap bulan akan mendapat produk pilihan percuma setiap bulan dari bulan ke-2 hingga ke-6.
 • Memperoleh ‘Cashback’ dan ‘Loyalty dollar’.
 • Dari kaedah ABC dapat ‘Menghapuskan Pemberat Hidup’ — bebas hutang! Kelegaan dan kegembiraan luar biasa apabila bebas dari hutang.
 • Dapat membina legasi kewangan yang boleh diwariskan kepada pewaris. Ini telah terbukti dan sejarah.
 • Disediakan bimbingan supaya berjaya menghapuskan Pemberat Hidup dan seterusnya membina legasi kewangan.
 • 100% online jikalau mahu.

ABC — B dan C sudah menjadi kebiasaan sejak pandai bercakap. Ia natural dan kesukaan semua orang. Hanya perlu menambah A sahaja, akan memperoleh timbunan keuntungan sampailah membina legasi kewangan yang akan diwariskan untuk pewaris.

B = Berbelanja. Semua orang suka berbelanja, shopping. Ramai, bahkan terlalu ramai yang tidak suka menjual. Kerana itulah dalam Shopping Club ini menjual tidak dibenarkan. Hanya perlu membeli keperluan seperti biasa di Shopping Club. Bertukar tempat membeli.

C = Cerita. Tidak ada siapa yang menyuruh kita bercerita tentang kebaikan produk, selama ini. Ia berlaku semula jadi. Tapi dapat apa ‘mengiklankan’ begitu?¬† Tapi dalam Shopping Club, dengan bercerita sepeti biasa mendapat keuntungan yang berganda, berterusan. Pada zaman ini platform untuk bercerita (share) ada berbagai-bagai dan percuma. Dari Facebook hingga ke Twitter; dari Instagram hingga ke Youtube.

A = Ahli. Lengkaplah ABC bila menjadi Ahli kepada Shopping Club ini. Menjadi Ahli sangat mudah. Online atau guna borang. Akan terlepaslah timbunan keuntungan tadi jikalau tidak menjadi ahli. Selepas menjadi ahli, teruskan kesukaan selama ini Berbelanja dan Cerita. Lengkaplah sudah kaedah klasik ABC — meneruskan kesukaan selama ini namun memperoleh timbunan keuntungan.

Bagaimana dengan modal? Tidak lebih dari perbelanjaan produk keperluan seisi rumah setiap bulan, sebab konsep ABC adalah membeli produk keperluan seperti biasa.