right-step-my-langsai-hutang-gembira-mohan

Suka-suka 7 angka, hasil menggunakan kaedah klasik ABC

Sebelum Autopilot, mestilah Take-off. Namun, tidak pula sepanjang masa Take-off. Ia sama saja dengan musim. Ada musim menanam dan ada musim menuai.
— Captain Chandra Mohan

SEBAHAGIAN besar kehidupan Captain Chandra Mohan berada di udara, kerana sejak daripada muda lagi sehingga wajib bersara, kerjaya beliau hanya satu — juruterbang. Sama ada terbang atau mengajar terbang, itulah satu-satunya kerjaya beliau sejak lepas keluar dari sekolah penerbangan.

Bermula dengan juruterbang jet pejuang TUDM, kemudian kargo dan terakhir juruterbang komersil Air Asia. Apabila mengendalikan kapal terbang, sama-sekali tidak boleh main-main. Kalau main-main, nyawa sendiri dan 500 orang penumpang dan anak kapal menjadi pertaruhan.

Semasa tidak terbang, Captain Mohan, akan memenuhi kegemarannya nombor satu, iaitu membantu mereka yang memerlukan. Inilah kegemaran beliau sejak menerbangkan kapalterbang kargo dari Subang, awal tahun 90-an.

Membantu Diri Sendiri, Automatik
Menjadi kegemaran beliau kerana baginya, dengan menolong orang lain (seikhlas mungkin), bermakna juga sedang menolong diri sendiri. Itulah pegangan beliau sejak dahulu lagi — “Membantu diri sendiri dengan cara membantu orang lain.” Ia berlaku secara automatik — dengan membantu orang lain, bermakna sedang membantu diri sendiri.

Pertolongan atau menyudukan?
Ia 2 perkara berbeza. Beliau tidak menyudukan, sebaliknya membantu supaya orang lain boleh menyudu sendiri untuk sepanjang hayat.

Apa kaedahnya? Beliau 100% menggunakan kaedah klasik ABC dalam Shopping Club. Ia sebenarnya kaedah purba, sudah terlalu lama di dunia ini, namun sangat berbeza dengan apa yang pernah kita dengar dan lihat selama ini. Kaedah ini menggunakan 95% hingga 100% online dan sama sekali tidak pernah mengganggu apa yang sedang dilakukan sekarang.

Namun kaedah klasik ABC ini hanya sangat berkesan jikalau dilaksanakan dalam Shopping Club.

Suka-Suka 7 Angka
Captain Mohan juruterbang sepenuh masa, jadi secara suka-suka sahaja membantu orang ramai dengan kaedah ABC, pada masa lapang. Mengejutkan sekali, walaupun hanya sambilan, suka-suka, tanpa disedari, tanpa diharap, mulai tahun 2010, 7 angka telah terkumpul dalam akaunnya! Inilah keajaiban kaedah ABC yang terbukti berjaya meningkatkan kesihatan, kewangan tanpa batas dan boleh diwariskan untuk pewaris. Kuncinya di sini — tanpa batas. Selama ini terdengar, “Hanya langit batasannya” adalah benar sekali. Tidak ada batasan, melainakan kita sendiri menetapkan batasan itu.

Bukan beliau seorang, bahkan sudah beribu-ribu orang yang memerlukan berjaya mencapai apa yang mereka ingini sepanjang hayat menggunakan kaedah ABC. Tanpa batasan. Oleh sebab beliau orang yang tidak boleh duduk diam, kini, sesudah bersara wajib, beliau mempunyai masa yang banyak untuk membantu mereka yang memerlukan dengan kaedah ABC, yang telah terbukti sangat berjaya. Bila-bila masa beliau akan membantu sesiapa sahaja yang memerlukan.

Captain Mohan berpesan, “Inilah masanya untuk take-off. Tidak akan ada autopilot jikalau tidak melakukan take-off. Kata peribahasa China, ‘Cakap-cakap tidak akan menghasilkan beras’.”

Jikalau perlu take-off sekarang, bolehlah WhatsApp nombor ini. Klik: 019-6936603